PTC

A PTC (Pay-To-Click vagyis Fizetős Kattintás) oldalak olyan weboldalak, amelyeken felhasználók kattintásonként jutalékot kapnak. A PTC oldalak általában hirdetéseket jelenítenek meg, amelyeket a felhasználóknak meg kell nézniük a jutalékért cserébe. A PTC oldalakat gyakran használják online reklámok közzétételére, és a hirdetők általában a kattintások számától függően fizetnek a PTC oldalaknak.
A PTC oldalak használata meglehetősen kontroverziális, mivel sokan úgy vélik, hogy nem túl hatékonyak reklámok közzétételére, és sok esetben az emberek csak a jutalékokért kattintanak a hirdetésekre, nem pedig azért, mert valóban érdeklődnek a hirdetés által kínált termék vagy szolgáltatás iránt. Emellett sok PTC oldal átveréseknek is kitettetik a felhasználókat, például azzal, hogy nem fizetik ki a jutalékokat, vagy olyan feltételeket állítanak fel, amelyek nehézzé teszik a jutalékok kifizetését.
Összességében tehát a PTC oldalak használata meglehetősen kockázatos, és sokan úgy vélik, hogy más, hatékonyabb reklámstratégiákat kell alkalmazni a termékek vagy szolgáltatások népszerűsítésére.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.